Idag firade jag förskolans dag med tårta på förskola i Ale med KSO Mikael Berglund, samt i Lilla Edet…..

Ale den 15 maj

 Pressklipp från ovan besök kommer att presenteras snart från Ale kuriren!

 

 

Från besök i Lilla Edet i ttela:

Fylld kappsäck till förskolan

LÖDÖSEPippi Långstrump var en populär figur när förskolans dag firades på torsdagen i Lödöse. Riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall (M) hade till och med en kappsäck full med pengar med sig när hon besökte hemkommunen.
 
Camilla Waltersson Grönvall besökte Blåvingens förskola i Lödöse på förskolans dag.Camilla Waltersson Grönvall besökte Blåvingens förskola i Lödöse på förskolans dag.Foto: Pasi Hakopuro
 
Publicerad 16 maj 2014

Barnen på Blåvingens förskola hade fullt upp med lekar av olika slag som personalen hade arrangerat för att fira förskolans dag. Där fanns ett sockerdrickaträd, ungefär som Pippi Långstrumps.

Och faktiskt också en kappsäck full med pengar som Pippi sjunger om i den kända melodin.

Måste sökas

Passande nog hade också moderata riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall med sig besked om mera pengar till Sveriges förskolor.

– 650 miljoner finns att söka från och med hösten 2014 och några år framåt.

Pengarna ska bland annat gå till att minska barngrupperna och höja kvaliteten – men det är de lokala behoven som ska styra. Dessutom utökas förskollärarutbildningen med 800 platser.

– I Lilla Edets kommun är en rätt hög andel utbildade förskolelärare, runt 65 procent, vilket är en bra siffra. Men det är stora skillnader i landet, andra kommuner ligger ganska långt ifrån de siffrorna, säger Camilla Waltersson Grönvall som är moderaternas talesperson gällande förskolepolitik.

Hyllade personalen

Riksdagspolitikern hade en hektisk dag igår och besökte förutom Blåvingens förskola i Lödöse även avdelningar i Surte och Gräfsnäs. De ingår i hennes förskoleresa runt om i riket.

– Det är det roligaste och bästa med det här uppdraget.

Camilla Waltersson Grönvall ville också passa på att hylla personalen i de svenska förskolorna.

– Deras insatser är fantastiska, Sverige är ett föredöme i världen, bland annat för barn som lever i svåra omständigheter.

 

Lämna ett svar