PRESSINBJUDAN: Lokala riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall (M), kommer till Herrljunga för att bland annat besöka Molla skola och förskola den 8 oktober 2013

PRESSINBJUDAN

Lokala riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall (M), kommer till Herrljunga för att besöka bland annat Molla skola och förskola.

På Tisdag den 8 oktober kommer Camilla Waltersson Grönvall, idag riksdagsledamot för Moderaterna och ledamot i utbildningsutskottet med särskilt ansvar för förskole- och grundskolefrågor, till Molla skola där hon 1989-91 arbetade som lärare. Just tjänsten i Molla skola ledde till att hon sökte till Lärarhögskolan och fortsatte en bana som lärare och rektor och nu ledamot i Riksdagens utbildningsutskott.

Småskolors vara eller inte vara är på många platser en het potatis. Så även i Herrljunga kommun och i Molla. Där har en politisk strid blossat upp kring frågan om Molla skolas framtid. Alliansen har lagt ett förslag om att göra en långsiktig upprustning av skolan där även förskolan inkluderas och detta har röstats ned av (S), (FP) och (KV). Till detta är frågan knuten om förutsättningar för landsbygden att kunna utvecklas och växa. En attraktiv skola och närhet till en kvalitativ barnomsorg är naturligtvis viktiga ingredienser för en bygd när man vill locka till sig barnfamiljer. Därför träffar Camilla Waltersson Grönvall också representanter för Molla byalag för en diskussion som inkluderar såväl skolan som kommunikationer och möjlighet till att kunna sälja och bygga på attraktiva, sjönära tomter.

 Camilla Waltersson Grönvall kommer också att träffa väljare på Herrljunga marknad på morgonen, besöka en förskola då hon är särskilt ansvarig för förskolefrågor i utbildningsutskottet, samt göra företagsbesök tillsammans med Herrljungamoderaterna på Gäsene Mejeri enligt programmet nedan.

 – Besöket i Molla skola är inte vilket skolbesök som helst. För mig innebar tiden som vikarierande lärare i Molla skola att beslutet att fortsätta arbeta som lärare mognade fram och det har jag aldrig ångrat, säger Camilla. Tiden här var ibland tuff med flera barn i behov av särskilt stöd, men också präglat av den lilla skolans alla fördelar; med stor närhet till barn och föräldrar och till bygden. Jag längtar ibland fortfarande tillbaka till klassrummet och det bekymrar mig mycket att det så sällan i debatten kommer fram vilket underbart yrke läraryrket är, säger Camilla Waltersson Grönvall

-Samtidigt är jag väl medveten om problematiken med vikande barnunderlag på många håll där alliansregeringens reform om lärarlegitimation ger speciella förutsättningar, fortsätter Camilla.

 Programinnehåll den 8 oktober 2013:

Kl: 08.00-09.00

Herrljunga marknad

 Adress: Marknad vid Parkgatorna och Sturegatan i Herrljunga

 Karta: http://goo.gl/maps/XV9CD

 Kl 09.30-12.00

Molla Skola, Fika och lunch

 Adress: Molla skola, Molla 524 95, Ljung

 Karta: http://goo.gl/maps/KjJOW

 Kl: 14.30-15.30

 Besök på förskolan Påskliljan – föräldrakooperativ

 Adress: Arvidsgårdsgatan 29, 524 31 Herrljunga

 Karta: http://goo.gl/maps/AZ8UU

Kl: 17.00

Gäsene mejeri

Adress: Alingsåsvägen 32, 524 41 Ljung

Karta:http://goo.gl/maps/yHcwY

 Med vänliga hälsningar

 

Camilla Waltersson Grönvall (M)

 

Riksdagsledamot i Utbildningsutskottet

 

Västra Götaland läns norra

 

Christina Abrahamsson (M)

 

Ledamot kommunstyrelsen, Herrljunga kommun

 

Lämna ett svar