Alingsås tidning: Riksdagsleda(m)ot besökte sin gamla skola

 

EGGVENA: Frågorna var många till riksdagsledamot Camilla Waltersson Grönvall (M) när hon kom besökte sin barndoms skola. Till exempel: Vad är politik? Kommer du ihåg min pappa? Vad händer med skolan?

Det var andra gången sedan hon slutade som Camilla Waltersson Grönvall besökte sin gamla skola. Född i Vårgårda men uppväxt i Eggvena, ett stenkast från skolan, gav hon många minnesbilder – både för elever, skolpersonal och andra medverkande.
Christina Abrahamsson (M) vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd i Herrljunga var bland annat med liksom Carin Martinsson från Moderaterna i Herrljunga samt rektor Viktoria Andersson.
– Jag har själv varit lärare och brinner för dessa frågor, berättade Camilla.
Sedan 1991 är hon bosatt i Lilla Edet och har ägnat sig både åt kommunpolitik och suttit i riksdagen.
För närvarande är hon förstanamn för Moderaterna i Norra Älvsborg.

Yrkesval
– Just utbildningsfrågor styrde mitt yrkesval och jag vill vara med och driva på den svenska skolan. Under åren som gått har jag bland annat suttit åtta år i SKL:s utbildningsberedning, GR:s utbildningsgrupp och i hemkommunens utbildningsnämnd, fortsatte hon.
Under besöket i Eggvena skola samtalade Camilla och övriga i gruppen om betydelsen av en god skolverksamhet.
På Eggvena skola finns 45 elever och fyra lärare, varav två är förstelärare.
– Förstelärare är en reform som infördes för två år sedan. Allt i syfte att yrkesskickliga lärare ska kunna göra karriär.
Lönedelen är en viktig del, men lärarbristen är jobbig, sa Camilla.

Jantelagen
– Jantelagen är något vi måste få bort i Sverige. Vi är duktiga och tror på kollegialt lärande. Vår regering vill satsa sju miljarder till på skolan, varav Herrljunga kan få tre miljoner i ett första skede och fyra miljoner kommande år.
Därefter blir det mer statliga anslag även i fortsättningen. Det ska bli permanent.
Under dagen kritiserades socialdemokraterna i Herrljunga för att de under mandatperioden satsat pengar på frukost istället för på matematik som de fått pengar för.
– Maktmissbruk, menade flera av dem som var med.

Betyg
Betyg från årskurs fyra diskuterades också. Detta har alliansen föreslagit liksom att införa tio årskurser i grundskolan.
Slutligen berättades att Eggvena skola är en integrerad 1-6 skola. Intill finns en förskola, där Camilla Waltersson-Grönvall och Christina Abrahamsson också gjorde ett besök. Båda är kommunala verksamheter, och efter det begav de sig till den fristående förskolan Igelkotten i Herrljunga.

Bildtext: – BESÖKTE. Riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall (M) besökte både Eggvena skola och förskola tillsammans med kommunalrådet i Herrljunga Christina Abrahamsson (M).

© Alingsås Tidning

Lämna ett svar