Camilla vill se nationell skolsatsning – Alingsås tid 22 aug

 

Visa tidningssidaVisa tidningssida

Visa tidningssida

ALINGSÅS TIDNING
I går, kl 04:00 2014-08-21   Sida 6 Författare: KATRIN NIKLASSON

ALINGSÅS: Valstugorna är nu på plats vid Stora torget. I Moderaternas stuga fanns riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall på plats under onsdagen, för att prata om de satsningar på skolan som Moderaterna och Alliansen vill genomföra.

Camilla Waltersson Grönvall är riksdagsledamot för Moderaterna och ledamot i utbildningsutskottet med särskilt ansvar för förskole- och grundskolefrågor.
Hon kom till Alingsås med budskapet om att Alliansen vill göra en nationell satsning på skolan redan nästa år, som för Alingsås kommun skulle betyda cirka 11-13 miljoner kronor från januari 2015.

Tidigt stöd
Alliansen vill sedan att satsningen successivt byggas ut för att totalt omfatta ca 17-20 miljoner kronor i permanenta satsningar till kommunen för att stärka elevernas kunskapsresultat.
– En del i det här är att sätta in stödet tidigt. Jag driver själv frågan om förstelärare redan i förskolan till exempel, säger Camilla Waltersson Grönvall, och fortsätter:
– Vi vill också se en tioårig skola där förskoleklass är obligatorisk.

Tid för att lära ut
Vidare är struktur något Waltersson Grönvall framhåller, då hon uppfattat lugn och ro som A och O för både de elever och lärare hon träffat ute i skolorna.
Där menar Waltersson Grönvall att trygga lärare är en viktig del, liksom mindre klasser. Framförallt i de lägre åldrarna.
Tid för lärarna att vara just lärare, och få minskat pappersarbete, är en annan av punkterna på Moderaternas önskelista.
– Det finns kommuner som infört administrativt stöd för lärare. Det är en spännande tanke.
Vi vill att lärarna ska vara i klassrummet, säger Waltersson Grönvall.

Bildtext: – LYFTER SKOLFRÅGOR. Camilla Waltersson Grönvall (M) kom till Alingsås på onsdagen för att prata skolpolitik med väljarna.

© Alingsås Tidning

Lämna ett svar