Säffletidning 24 april om när jag besökte förskolor och lärcenter…

 

 Besökte förskolor och lärcenter
– Säffle. Riksdagsledamöter på resa genom Sverige

 
Visa tidningssidaVisa tidningssida

Visa tidningssida

SÄFFLE-TIDNINGEN
2 timmar sedan 2014-04-24 Sida 20

Säffle Lärcenter och flera av kommunens förskolor fick under onsdagen besök av bland andra Camilla Waltersson Grönvall som befinner sig på en förskoleresa genom Sverige.

Camilla Waltersson Grönvall är riksdagsledamot och Moderaternas förskoleansvariga talesperson. Just nu håller hon på att besöka förskolor runt om i landet.

I går, onsdag, var det Säffles tur att få besök.

Tillsammans med värmländske riksdagsledamoten Christian Holm (M) och Stina Höök (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Säffle kommun, besökte Camilla Waltersson Grönvall Säffle Lärcenter, Fiskarbergets förskola och fritids, Långseruds friskolas förskola och fritids samt Nysäters förskola och fritids. Stina Höök hade planerat dagen så att de skulle få se olika lösningar på hur man bedriver skolverksamhet på landsbygden.

– Jag är oerhört imponerad över den kraften som finns lokalt, säger Camilla Waltersson Grönvall.

Flexibla lösningar

Camilla Waltersson Grönvall var positiv till hur man har utformat verksamheten på bland annat Långseruds friskola.

– Det är väldigt positivt att generationer kan berika varandra, säger hon.

Hon tyckte att det var kul att se olika exempel på hur man har utformat verksamheterna på landsbygden.

– Jag tar med mig att man kan hitta flexibla lösningar på landsbygden. Det är Säffle kommun bra på, säger hon.

Innan besöken på förskolorna gjorde de ett besök på Säffle Lärcenter. Camilla Waltersson Grönvall berättar att hon brinner för frågan om moderna lärarverktyg och därför tyckte hon att det var intressant att komma till Lärcenter och få se hur de jobbar där.

Hon påpekar att det är väldigt olika hur man jobbar med moderna verktyg.

– Det ser otroligt olika ut, både mellan kommuner och inom kommunerna, säger hon.

Hela Sverige

Camilla Waltersson Grönvall påpekar att det är viktigt att inte bara satsa pengar på verktygen. Utbildning är också viktigt.

– Många kommuner köper in verktyg men satsar inte på utbildning, säger hon.

Hon kommer att fortsätta resa runt till förskolor ett tag till. Hon samlar på sig erfarenheter och tankar som sedan ska sammanställas.

– Jag ska göra en återkoppling på platserna jag har besökt och det ska mynna ut i ett antal förslag och förbättringar, säger hon.

Camilla Waltersson Grönvall poängterar att grunden läggs redan i förskolan och därför är det viktigt att jobba med just förskolan.

– Vi har fokuserat oerhört på skolan. Det är en prioriterad fråga. I ett litet land som Sverige är det helt avgörande att vi är i framkant när det gäller utbildning.

Bildtext:
– Christian Holm (M), värmländsk riksdagsledamot, Camilla Waltersson Grönvall (M), riksdagsledamot och Moderaternas förskoleansvariga talesperson och Stina Höök (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Säffle kommun, startade onsdagen med ett besök på Säffle Lärcenter.

© Säffle-Tidningen

 

Lämna ett svar