Alingsås tidning 17 aug: Lövens tystnad bevisar splittringen inom hans parti

Författare: CAMILLA WALTERSSON GRÖNVALL (M) Riksdagsledamot utbildningsutskottet från Norra Älvsborg, DANIEL FILIPSSON (M) Kommunstyrelsens ordförande Alingsås

Ett par dagar sedan beslutade det största distriktet inom Socialdemokraterna att valfriheten att välja skola ska tas bort. Lövens tystnad om detta bevisar att splittringen inom hans parti är uppenbar.

Det är häpnadsväckande att Skånes socialdemokrater, mitt under ett valår, väljer att gå emot partiledningen i en fråga som är viktig för många väljare. Detta är mycket allvarligt och ska inte bemötas med tystnad. Väljarna förtjänar besked.

Hittills har Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet inte givit ett enda gemensamt besked om vad de vill med skolan framåt. Vänsterpartiet vill begränsa det fria skolvalet och stänga landets friskolor.

Miljöpartiet är kritiska mot betyg och läxor.

Socialdemokraterna i riksdagen har i stort anslutit sig till Alliansens kunskapssyn samtidigt som Vänsterpartiet och Miljöpartiet har en helt annan idé för skolan. Splittringen och osäkerheten är stor med ett rödgrönt alternativ när det svensk skola behöver som mest är lugn och ro.

Löfven och hans parti verkar inte ha gemensam syn om vart de vill nå med sin regeringspolitik.

Det är kanske just därför de väljer att vara tysta.

Det är oroväckande när ett partis största distrikt går emot partiledningens egen skolpolitik!

Vart ska detta leda kan man fråga sig.

CAMILLA WALTERSSON GRÖNVALL (M) Riksdagsledamot utbildningsutskottet från Norra Älvsborg

DANIEL FILIPSSON (M) Kommunstyrelsens ordförande Alingsås

Lämna ett svar