Sverige i topp – bäst av världens ekonomier!!

Sverige toppar listan före Schweiz och Singapore i det länderindex som brittiska revisions- och konsultföretaget PWC tagit fram. Indexet är tänkt att mäta utveckling i drygt fyrtio av världens största ekonomier.

Efter topp 3-länderna kommer Nederländerna och Finland medan Tyskland kommer först på tionde plats och Sydkorea på elfte. Kina ligger på 16:e plats och USA landar på plats 18.

Stabilitet och tillväxt

Indexet bygger på en rad faktorer som till exempel ekonomisk stabilitet, tillväxt, social utveckling, lagstiftning, miljö och hållbarhet. Totalt bygger indexet på tjugo olika variabler.

Sverige låg i topp även 2007 när indexet presenterades förra gången. Många tillväxtekonomier har vunnit placeringar sedan förra bedömningen, Singapore har till exempel stigit från sjunde plats till sin nuvarande tredjeplacering och Vietnam har lyft fem placeringar till plats 23.

Lämna ett svar