PRESSINBJUDAN: Lokal riksdagsledamot kommer till Alingsås för besöka skolor och organisationer den 10 oktober

Lokal riksdagsledamot kommer till Alingsås för besöka skolor och organisationer.

 

Riksdagsledamot i utbildningsutskottet Camilla Waltersson Grönvall (M) kommer under torsdagen den 10 oktober till Alingsås för att besöka energismarta Stadsskogenskolan, teknikskolan KomTek och ungdomsprojektet Plug In.

-Med tanke på regeringens satsningar inom de naturvetenskapliga ämnena och teknik ska det bli mycket inspirerande att få besöka den relativt nya teknikskolan KomTek. Syftet med skolan är att inspirera barn- och ungdomar till att jobba med just teknik. De har på ett innovativt sätt lyckats komplettera den traditionella undervisningen i skolan med att ge en allsidig teknisk kunskap, vilket ger många barn och ungdomar tidig kunskap och motivation till att börja jobba inom framtida teknikyrken, säger Camilla Waltersson Grönvall.

 

– Plug In möjligheten i Alingsås är också ett viktigt besök då det är ett samverkansprojekt med ett multikompetent team som samverkar över förvaltnings- och organisationsgränserna för att skapa ett nytänkande som gynnar elever, skolan och kommunen, fortsätter Camilla.

 

 

 

Datum 10 oktober

 

 

 

Kl 09:30 – 10:30 KomTek –

teknik- och entreprenörsskola

Adress:

Rektorsgatan 13 , 441 55 Alingsås

Karta:

http://goo.gl/maps/3v9wJ

 

Kl 11:00 – 12:00 Besök på Stadsskogenskolan

Adress: Björkhagegatan 41, 441 44, ALINGSÅS

Karta: http://mobil.hitta.se/karta#vkid=h~~gW2_C5-&center=6426682:1304483&zl=11

 

Kl 13:30 – 14:30 Plug In

Adress:

Rektorsgatan 11, Alingsås

Karta:

http://goo.gl/maps/IxpwX

 

 

 

Medverkande:

Camilla Waltersson Grönvall (M)

Riksdagsledamot i Utbildningsutskottet

Daniel Filipson (M)

Kommunstyrelseordförande Alingsås kommun

Cecilia Knutsson

Förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen

Lämna ett svar