PRESSINBJUDAN: Det måste hända något! – Och det gör det!!Riksdagsledamot i utbildningsutskottet Camilla Waltersson Grönvall (M) med särskilt ansvar för grundskola kommer under fredagen den 11 oktober till Ale kommun

Riksdagsledamot i utbildningsutskottet Camilla Waltersson Grönvall (M) med särskilt ansvar för grundskola kommer under fredagen den 11 oktober till Ale kommun för att besöka Bohusskolan, Surteskolan och Madenskolan.

– Mitt besök vid Bohusskolan är ett mycket viktigt besök med tanke på att just denna skola är en av de 30 grundskolor i Sverige som har lyckats höja andelen behöriga till gymnasiet mest mellan åren 2008 och 2012, enligt Riksdagens utredningstjänst. Från andel behöriga elever till gymnasiet på 78,6% 2008 till 100% behöriga elever till gymnasiet år 2012, är helt strålande, säger Camilla Waltersson Grönvall

– Under hösten 2011 sjösatte vår alliansregeringen många viktiga verktyg för att anpassa skolan till dagens och framtidens kunskapsbehov, förutom en ny skollag så har grundskolan fått en ny läroplan, nytt betygssystem med betyg från årskurs 6 samt en ny lärarutbildning. Därför kommer det bli oerhört intressant att få lyssna på hur särskilt denna skola lyckats att höja sina resultat så kraftigt på så kort tid, fortsätter Camilla.

 

Datum fredagen den 11 oktober

Kl 09.00 Bohusskolan –

Om Star for life

Adress: Skolvägen 12, Bohus

Karta: http://www.hitta.se/bohusskolan/bohus/zWlP–HGGq?vad=Bohusskolan&var=Bohus

 

Kl 10.30 Surteskolan –

Om likabehandlingsprogrammet

Adress: Skolstigen, Surte

Karta: http://www.hitta.se/surteskolan/surte/~gZZ5OkkoJ

 

Kl 12.05 – Madenskolan

– om Twitter mm

Adress: Nytorpsvägen 31, Älvängen

Karta:http://www.hitta.se/madenskolan/%C3%A4lv%C3%A4ngen/xMWPw5vvvm?vad=Madenskolan&var=%C3%84lv%C3%A4ngen

 

Med vänliga hälsningar

Camilla Waltersson Grönvall (M

Riksdagsledamot i Utbildningsutskottet

Västra Götalands läns norra

Mikael Berglund (M)

Kommunstyrelseordförande Ale kommun

Lämna ett svar