Verksamhetsbesök i Alingsås den 19 april med KSO I Alingsås Daniel Filipsson

Under hela dagen har representanter från MUF Norra Älvsborg, riksdagen och kommunen besökt både skolor och förskolor i Alingsås. Tillsammans med pedagoger, föräldrar och elever har framtidens skola diskuterats. Heldag i Alingsås där vi besökt skola och förskolor. Starkt fokus på fristående verksamheter och deras förutsättningar. Ett kommunalt veto går inte hem i Alingsås!

bild cam GA 19 april

Jag med Nils Erik Molin, Ordförande för företagarna i Alingsås under en utställning på Gustav Adolfsskolan i Alingsås om Openapp-där eleverna visade upp sina erfarenheter om deras prao tid. Mycket intressant, där vi fick höra från eleverna att de verkligen hade uppskattat sin tid på praoplatsen. Några elever sa tom att de kunde tänka sig att utbilda sig inom den industrin som de hade praoat inom. Väldigt positivt!

bild cam ulna förskola 19 april 3bild cam ulna förskola 19 april

På Ulna förskolas nyöppnade förskola Apelsinen i Alingsås med Ulna förskola vd Elin Ekensskär, Verksamhetschef Ulrika Bengtsson och KSO i Alingsås Daniel Filipsson. Där vi fick höra om deras verskamhet och hur de har använt sig av en genomtänkt design av förskolan för att få ut mest av lokalerna.

bild cam och gänget montessori förskola 19 april

Från vänster, Anton Oskarsson , MUF Ordförande i Norra Älvsborg,  förskoelchef Marika Dickson Montessori förskola Kotten i Alingsås, jag, Alexander Fritz Englund MUF 1:e vice ordförande i Norra Älvsborg och KSO i Alingsås Daniel Filipsson.

 

!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar